Skip to content

nov-dec 2014 / jan t/m april 2015

December 2014 expositie “Pocketformaat” met een groepje van De Onafhankelijken op locatie in Het Weefhuis, Zaandijk. Ik bewerkte hiervoor een serie  foto’s van Treinlandschappen, waarvan mijn archief inmiddels uitpuilt.

Mijn auto is voor vervoer van kunst. De trein(reizen) voor de kunst zelf. Ik zoek de mooie lage zon: landschap en trein en reizigers schuiven over elkaar heen tot een nieuwe wereld. Regen en vieze treinruiten zijn ook erg fijn. Camera schuin; en inzoemend: de beweging van de trein. Thuis op het scherm naar de gevonden beelden kijken: het  verrassingspakket. Voor deze expositie heb ik de foto’s een donkerbruine kleur gegeven en een grafische toets.

 

Januari 2015 winterslaap

 

 

 

 

 

 

 

Daarna het werk weer opgepakt. Voorbereidingen voor de expositie in Loods 6 met De Onafhankelijken. “Reizen”
Nieuw werk gemaakt voor de expositie “Vrede en Vrijheid” van Zaanse kunstenaars. Weefhuis; werken, geïnspireerd door poëzie. Ik koos het gedicht Tafelgenoten van Ramsey Nasr. Afbeelding volgt later.

Verder druk doende met illustraties voor een boekje dat de werktitel heeft: “Duivekater en andere Zaanse praat” . Jeroen Breeuwer,  schreef  een zeventigtal anekdotes op over de Zaanstreek en ik maak daar  zwart/witte”beelden” bij met een pennetje en soms een penseel. We hebben er plezier in. Lekker zomerwerk. Hierbij alvast een voorproef:

 

gladoren 2e versie044 de Galgenzagers042 AH gebouw028 uit:Zaanse Praat