Skip to content

okt-dec 2013

Oktober / Deelname aan de 20e Open Atelierroute Zaanstreek Wormerland. Centrale expositie in Het Weefhuis, Zaandijk. Thema: het gedicht “Stad aan de muur”van de Zaanse stadsdichters Mandy Pijl en Kees-Jan Sierhuis.

Hiervoor maakte ik, in samenwerking met leerlingen van groep 1f en docente Bonnet Vorrink,van het Zuidezeecollege uit Zaandam, de fotoserie “Veilig of gevangen?” Presentatie van de foto’s in een kist van 40x40x40cm ( de maximale grootte van het in te leveren kunstwerk) Te zien: kinderen in een zeer kleine kist. Geluid: het voordragen van het gedicht door 2 leerlingen.

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de atelierroute  droeg de dichter Hans de Roo voor bezoekers van mijn atelier, gedichten voor. Max Linsen “versierde “de poëzie met muziek op de hang.

Oktober , Kunst 10-daagse Bergen-aan Zee.Met een aantal collega’s deed ik mee aan deze kunstmarkt. Onze expositie vond plaats in vergaderzalen van Hotel Meyer. Veel bezoekers/kijkers en bewonderaars/ weinig kopers.

December. Slotfase van het project”De Achterkant” een boekje gemaakt over de werkzaamheden en de resultaten. ~Zal in 2014 feestelijk worden overhandigd aan Gemeente Zaanstad. Leuk werk om zo’n boekje te maken. Ook tijdrovend als de eerste keer is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op verzoek zijn de (kleine)pdf bestanden van het boek op te vragen bij mij. Het boek is via “Blurb” te bestellen.

Serie portretten van “Passionados”  Serie portrettekeningen van mensen die mij inspireren tot het maken van een portret van hun “kop”.

 

Hieronder de eerste twee portretten. Schrijver/dichter Gerrit Komrij en  musicus / dirigent Reinbert de Leeuw.