Skip to content

januari-april 2013

Januari -April revalidatie kunstheup. Leuk woord in dit verband. In april weer aan de slag  gegaanvoor de expositie De Onafhankelijken op locatie in het Weefhuis, samen met 5 collega’s.

“Landschap, ruim gezien” Tijdens deze expositie hebben we om beurten, staande bij het werk, iets verteld over onszelf en het werk. Dit werd door de bezoekers-het was van tevoren aangekondigd in de uitnodiging- zeer gewaardeerd.

Omdat ik de site zelf pas aan het eind van het jaar laat bijwerken, zet ik nu de serie van 10 collages die ik voor deze expositie heb gemaakt, in deze weblog. De serie is ontstaan vanuit mijn behoefte om vorm te geven aan wat ik voelde toen ik in mijn jeugd in de veenplassen ging zwemmen. Het is niet de uiting van een visuele waarneming, zoals ik voorheen heb gedaan, maar van een tactiele waarneming.

De collages zijn op Zaans bord aangebracht. Grootte: 30x30cm

Planning voor de komende tijd:

13-23 juni Groepsexpositie met De Onafhankelijken in de Grote kerk te Monnickendam: . Ik exposeer twee grote monoprints van bladeren

juli/augustus  Expositie met Berty Sieverding in OBA Javaplein, Amsterdam met Waterwerken

7-28 september, groepsexpositie op locatie in de papiermolen in Westzaan, geinspireerd op de vertaling van Jan Rot van Die Schone Mullerin van Wilhelm Muller ( muziek Schubert) Ik gebruik hiervoor videobeelden van de kermis in Zaandam.

5/7 oktober Open atelierroute Zaanstreek, in eigen atelier, Vinkenstraat 18, Zaandam

18-27 oktober Kunst10daagse, Bergen aan zee.

Tussendoor ga ik beginnen met een portrettenreeks van Nieuwe Nederlanders, beeld en tekst.

Met Jeroen Breeuwer werk ik aan  “Zaanse Prutsels” :een combinatie van korte verhaaltjes over de Zaanstreek  met linosnedes.