Skip to content

september-december 2012

De remake van het portrettenboek OPGETEKEND, portret van ouderdom, is af. Precies voor de opening van de jubileumexpositie. Het ziet er fraai uit. Heel eenvoudig, bijna wit papier, Japanse binding ( met draadjes) De portretten zijn goed gedrukt.

Een hele klus om ze voor het drukken gereed te maken: scheiding van wit (papier) en hele fijne getekende lijnen. Des te moeilijker omdat mijn tekenpapier niet wit was maar gelig. Het doet me denken aan het drukken van litho’s, wat ik op de Rietveldacademie veel heb gedaan:  Scheiding van vet(krijt) en vet-afstotende delen op de lithografische steen.

                                           

Voor wie belangstelling heeft voor het boek kan mij bereiken via contact van deze website. De prijs is 35,-

Open Atelierroute van Zaanstad-Waterland, 2e weekend van oktober. Berty Sieverding ( mijn collega en buurtgenoot) bedachten dat een activiteit voor bezoekers een meerwaarde zou zijn voor de atelierroute.

Bezoekers werden in beide ateliers uitgenodigd om een draadtekening te maken ( wollen draad op boeklon “plakken”) Het mooiste product werd beloond met een afdruk van een linosnede van een van de kunstenaars. Er vond een officiele prijsuitreiking plaats. Het was inderdaad heel succesvol en voor herhaling vatbaar!

             eerste prijs Joke Enthoven met haar prijs: linosnede van De (oude) Waakzaamheid

 

Opening en activiteiten van de expositie “Wat je ziet ben je zelf” van De Onafhankelijken 100 jaar.

Het was een megaklus, de voorbereidingen van dit jubileum! De catalogus, de activiteiten, de publiciteit, de subsidieaanvragen. Coordineren is moeilijk maar delegeren is nog veel erger en ingewikkelder.

En wij kunstenaars zijn absoluut niet in de wieg gelegd om het verstand bij elkaar te houden en het eigen werk even opzij te zetten. Maar De Onafhankelijken zijn onderling fideel en bereidwillig en dus hebben we met elkaar de klus kunnen klaren. Rest nu nog het opruimwerk, de financiele afwikkeling en een feestje!

workshop portrettekenen opening joost v d krogt

 

zie verder op  www.nieuwevleugel.nl  ( van Nora Hooijer)

www.deonafhankelijken100jaar

www.deoafhankelijken.nu

 

Voortgang van het project “De Achterkant” met Olivier Rijcken in oktober en november voortgezet.Het is heerlijk om buiten te schilderen. Een combinatie van fysiek, ambachtelijk, sociaal en creatief werken. Doe mij daar maar meer van!!

Hieronder werkzaamheden en resultaten.