Skip to content

Augustus 2012

Na mijn expositie “Entre Molinos”  over Garcia Lorca, ben ik in hoofdzaak bezig geweest met de voorbereidingen van de jubileumexpositie van De Onafhankelijken: 100-jarig bestaan

in CBK oost in Amsterdam. Een veeleisende bezigheid: bijeenbrengen van de kopij voor de catalogus van 46 exposanten. Zowel foto’s als teksten!

Inmiddels zit er behoorlijk schot in de zaak. We hebben zeer kundige vormgevers ! ( Marleen Swenne en Klara Paternotte) Het wordt mooi.

 

Inmiddels toch aan ander project aangepakt. Ik wil het boek “Getekend” met de portretten van bewoners van het Mennistenerf ( 2007) opnieuw laten drukken.

De portretten heb ik inmiddels allemaal opnieuw getekend. Nu met Siberisch krijt. Uitproberen van ander materiaal. Is me goed bevallen. Er is vooruitgang in mijn portretteren. Ook bezig met een nieuw omslag. De nieuwe titel wordt: “Opgetekend, portret van ouderdom”.  De verhalen blijven onveranderd.  Contact gehad met “Tienstuks” om een aantal te laten drukken. Ik wil ze op de komende jubileumtentoonstelling laten zien. Een van de nieuwe portretten hangt op de expositie met daarnaast een kopie van een portret van Paul Citroen. ( Thema van de expositie is “Wat je ziet ben je zelf”) Iedere exposant heeft een collega uit het 100-jarig verleden van de vereniging uitgekozen waar hij zich verwant mee voelt. Ik voel me verwant aan Paul Citroen. Wil me er absoluut niet mee meten! maar heb het gevoel dat wij elkaar zouden begrijpen.

Hierbij een portret van verkoper Z-krant bij mijn supermarkt in Zaandam. Materiaal: Siberisch krijt