Skip to content

April 2012

Inmiddels voorjaar. Ik ben druk bezig met de voorbereidingen van de viering van het 100-jarig bestaan van kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken. Als voorzitter van deze vereniging coordineer ik de activiteiten.

Dat is een behoorlijke klus merk ik. Mijn eigen werk op het atelier schiet er vaak bij in. Ik zit vaker achter de computer dan voor de ezel. Voor belangstellenden: op de site www.deonafhankelijken.nu staat een en ander te lezen over de jubileumexpositie in oktober-november in het gebouw van CBK Oost in Amsterdam.

Gelukkig kon ik mij de laatste maand heel intensief richten op de gedichten van Federico Garcia Lorca, een groot dichter uit Spanje ( 1898-1936) en maakte een serie werken voor de expositie in het Weefhuis in Zaandijk.

Aanvankelijk koos ik voor een klein formaat , met gemengde techniek. ( 30×30 cm)Deze keuze bleek op een gegeven moment onvoldoende aan te sluiten bij mijn gevoel. Ik ging daarom over op houtskool, aangevuld met pastelkrijt.( 70×100 cm)

De expositie stond in het teken van Spanje ( titel: “Entre Molinos”) Max Linsen exposeerde met foto’s van de Semana Santa ( religieuze processie in Spanje) en Carlos Villar met “jeugdherinneringen uit  Andalusie”, een reeks schilderijen.  De expositie werd aangevuld met authentieke geluidsopnamen van de Semana Santa en met filmpjes over Garcia Lorca