Skip to content

januari-juli 2011

Portretopdracht ( 9 stuks) als winterklus. Met veel plezier negen familieleden getekend.

Dit ter gelegenheid van een 40 jarig huwelijksfeest. Alles in houtskool, mijn meest favoriete materiaal voor portretten. Kinderen tekenen zijn minder moeilijk dan ik dacht. Ze nemen geen pose aan. Vergelijkbaar met de bejaarde bewoners van het Mennistenerf, waarvan ik er 20 portretteerde – zie publicatie “Getekend” op de site.

Met toestemming mag ik hierbij het portret van de opdrachtgever Louis Groen publiceren

De tijdelijke werkplaats “Druk op de gracht” is gesloten evenals de bijbehorende galerie.

Ik heb nu zelf een kleine pers aangeschaft, gloednieuw. Hij is verrijdbaar gemaakt door hem op een plateau met (rembare) wielen eronder, te zetten. Afmeting 50x100cm. De eerste lino die ik er mee afdrukte was die van een portret van Hans Kuyper. Opdracht van de Gemeente Zaanstad om lino’s te maken voor het omslag voor zijn gedichtenbundel ” De Kolkende Rivier” ( tgv zijn afscheid als stadsdichter van Zaanstad)

Van de voorkant heb ik een megaposter laten printen(70×100) Dat is mooi van lino’s: helder genoeg voor grotere prints al zijn het dan geen originele afdrukken.

drukpers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens mijn verblijf in Arcos de la Frontera heb ik opnieuw filmshots gemaakt van de Semana Santa.

Ik stop ze in het archief en hoop er nog eens een film van te maken die bij mijn leven past: kerk en kermis.

Als oefening maakt ik een 3 minuten filmpje “Sol”. (Zie You tube)

Op 9 april stond ik tussen de meute-met-kunstwerk in Heerenveen: Zomerexpositie voor wie maar wilde insturen!

Uit nieuwsgierigheid vooral. Mijn werk staat ergens op de site van Zomerexpositie en mag niet meedoen met de expositie in Den Haag.

Hieronder foto’s van de happening

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder mijn ingezonden werk uit de serie”treinlandschappen”