Skip to content

november

Tijdschrift “Flow” (nr 7) met een klein interview over mij. Grappig om mee te maken hoe er drie dames en drie uur werk voor uitgetrokken worden om tot een foto te komen. Alle lof voor de zorgvuldigheid en goede organisatie van Flow.

In werkplaats Druk op de gracht, begonnen met een lino van De Waakzaamheid, een prachtig pand in Koog aan de Zaan, dat opgeknapt moet worden. Geld!!?? Ik wil 1oo exemplaren drukken en de helft van de verkoopprijs afstaan voor de renovatie.

De organisatie voor het honderdjarig bestaan van de Amsterdamse kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken weer opgepakt. We hebben nog een kleine 2 jaar de tijd.

Afgelopen weekend meegedaan met een “Wilde expositie” in het leeg staand pand “De Bloemkorf” in Zaandam.Ik heb de installatie van  “Don’t Worry” opnieuw gebruikt, zij het aangepast. Ik was benieuwd hoe het in een flatkamer werkt. Mooi dus! Oa. door het prachtige licht dat door het behangpapier dat tegen de ramen zat.

TERRITORIUM

De Film over Noud Martinali, trekzakbouwer, is eindelijk af. Het is een klein, intiem portret geworden van 16 minuten.

Nu kan ik eindelijk aan de slag met de opnames die ik gemaakt heb in Arcos de la Frontera, een bergdorp in Andalusie,  tijdens de afgelopen “Semana Santa”. Ik wil beelden en muziek gaan mixen met beelden en muziek van de kermis in Zaandam. Ik kom uit een kermisgezin en ben zeer katholiek opgevoed. Vandaar die fascinatie.

Voorlopige werktitel ” De heilige kermis” , maar het kan nog alle kanten opgaan.

Zaterdag as een workshop aan een  inmiddels trouwe groep cursisten. Thema dit keer: schilderen van een landschap zonder gebruik van groene verf.

Het pilotproject ( fase 1) van het project De Achterkant, wat ik samen met Olivier Rijcken doe, is afgerond.

Vijf panden in de Vinkenstraat staan er goed bij in diverse groene tinten ( wat is eigenlijk Zaans groen?)

Olivier heeft de ontwerpen gemaakt.

Bedoeling is dat we in 2011 verdergaan: alle “Achterkanten” van de Gedempte Gracht worden erbij betrokken.

Soms misschien alleen met een groene deur of enkele tegels. Er moet in elk geval een suggestie van een eenheid komen.

Aan het werk: joost van der krogt en olivier rijcken

 

straatbeeld van 5 "Achterkanten" Vinkenstraat, Zaandam

straatbeeld van 5 "Achterkanten" Vinkenstraat, Zaandam